"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

  Tror jag varit asiat i något annat liv och suget efter asiatisk mat har på nåt sätt dröjt sig kvar. Gillar inte Kinamat jättemycket, det ska vara kryddigt som thaimaten t ex.

Brukar göra vårrullar själv, eftersom jag bor mitt ute på bonnvischan har det inte varit helt självklart att få tag på vårrulleark, men nu har jag en liten butik inte alltför långt bort. Visst kan man använda filodeg, men det blir inte samma sak. Så här gör jag fyllningen till vårrullarna :

Lägg Vermicelli i blöt i kallt vatten innan du påbörjar stekning av färs mm. Den ska vara halvfast när den sedan ska blandas med färsen.

2 st solovitlökar finhackas + 1 röd spansk peppar ( ta bort kärnhuset med )

2 msk Jordnötsolja

                                                                                                     Bryn detta tillsammans på hög värme

Tillsätt nu 500 gram finmald blandfärs, se till att färsen blandas med vitlök och peppar

Tillsätt 3 matskedar Ostronsås och blanda runt

Tillsätt 2 msk Thaisoja

Tillsätt 2 msk farinsocker eller rörsocker

Finhacka 1 kruka färsk Koriander

Finhacka 1 kruka Thaibasilika

Tillsätt 1 msk fisksås

Skala och grovriv 1 stor Morot

Skär Vitkål väldigt fint och i ca. 2 cm långa bitar

                                                                                                      Blanda ner allt detta i färsen och låt stå på spisen och puttra i ca. 20 minuter så alla smaker ”gifter sig”

När det mesta av vätskan dunstat, dra kastruller av plattan och låt svalna. Sedan ska man snitsigt vika vårrullarna och fritera dem på högsta värmen. Hur man viker ser du här nedanför.

Det blir gott det lovar jag !!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                             Köttfärsen till vårrullarna som blir över kan du frysa in och spara till sedan. När du friterat ett gäng

vårrullar och det blir över sådana, frys in dom med , sedan kan du tina dom och köra dom i fritösen/woken/

kastrullen igen.

Tillbehör vid servering t ex thai sötsursås, en god soja eller ostronsås.


                                                                          Smaklig spis och tack för ordet !!!!

Annonser

Kommentarer till: "* Agnetha * : Asiatiskt is tha thing !!!!" (1)

  1. Mums, jag är själv tokig i asiatisk mat, även sushi… Just i detta nu lagar jag ”Nam Tuk” om du har hört talas om det och jag kommer att lägga ut receptet så småningom…

    Roligt att se att du finner dig väl till rätta och ditt recept ska provas…

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: