"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

  • ca 400g färsk torskfilé
  • ca 250g färska champinjoner
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt bacon
  • 1 litet pkt parmesan
  • 1/2 gul lök
  • 2-3 msk vetemjöl
  • ca 1/2 dl mjölk
  • ca 50-100 g smör
  • salt, vitpeppar och svartpeppar

Sätt ugnen på 200-225 grader. Borsta champinjonerna rena och skiva dem. Skala löken och finhacka den. Fräs champinjonerna och löken i smör en stund tills löken mjuknat,  krydda med salt och vitpeppar, häll på vetemjölet, rör om med lite mjölk och blanda i grädden. Ställ av från plattan och blanda i ett paket parmesan.

Häll lite olja i botten av en form, lägg i fisken och krydda med salt och svartpeppar. Häll över svamstuvningen.

Grädda formen i ca 1/2 timme. Ta ut efter ca en kvart och lägg baconskivorna ovanpå, in i ugnen igen. (om du vill kan du natruligtvis steka baconet klippt i bitar och hälla på fisken innan du häller på gratängsåsen eller steka baconen för sig och dekorera med efteråt.)

Servera med sallad och ris eller potatis.

Gratinerad torsk
Gratinerad torsk

Jag hällde på lite för mycket ris *ler* men då fick jag ju ta mer av den goda gratängen sen…

MEN fy på sig ICA Maxi, som säljer torskfilé med ben i, om jag hade serverat rätten till mindre barn och de hade satt dessa i halsen hade jag inte blivit glad!

fiskben
fiskben
Annonser

Kommentarer till: "Gratinerad torsk med champinjonstuvning/MamrikenMittiMaten" (2)

  1. Ben är INTE bra… men det låter riktigt smaskigt!!Hemikram

  2. Nej, de värsta med fisk ibland är just BEN…Ingen hit..Men smarrigt värre låter ditt recept idag……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: