"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

succinipanna
succinipanna

Äntligen tillbaka till normala matvanor. Givetvis blev det en hel del fel i kosthållningen under semestern i Italien. Jag åt till och med en liten osttårtebit och en bit Toblerone på hemvägen. På hemvägen blev jag dessutom bjuden på en Sibylla wienerkorv i sånt där större korvbröd med vitlökssås och så åt vi kebabtallrik (men jag hade åtminstone förstånd att inte äta upp hela!).

Nu blir det andra bullar av. Idag blev det succinipanna med curry, körsbärstomat stark ost´och bacon. Serverat med ruccola, körsbärstomat, lite stark ost och vitlöksmajonäs med dragon och äppelcidervinäger i.
Skölj succinin (jag hade två normalstora) och skiva. Stek i olja på medelstark värme, rör om emellanåt så att det inte bränns fast! klipp bacon och blanda i, finhacka en stor vitlöksklyfta och blanda i, salta lite och strö på rikligt med curry, hyvla eller riv på lite stark ost mot slutet. Det tar ca 1/2 timme för succinin att bli färdig, skivorna ska få lite färg och det mesta av vattnet i ska ha dunstat.

Vitlöksmajonnäs: vispa 2 rumstempererade äggulor, fortsätt vispa kraftigt och strila ner 1/2-1 dl rapsolja, krydda med dragon, vitvinsvinäger salt och vitpeppar, smaka av till bra smak och garnera med persilja (det glömde jag före fotografering!)

Annonser

Kommentarer till: "Succinipanna/MamrikenMittiMaten" (7)

  1. Bacon är något man med fördel kan blanda med många olika rätter…..

  2. mm.. jag har kanske presenterat lite väl många sådana varianter på raken… *ler* men visst är det så. Bacon är en billig och bra smaksättning till väldigt mycket… även till fisk. Vi äter ganska mycket näst intill vegetariskt, men eftersom jag oftast inte är nöjd med det rent vegetariska, ser jag alltid till att ha bacon i kylskåpet (det håller sig ju dessutom väldigt länge). Det som gör susen i det här är väl mera smaksättningen med vitlöksmajonnäsen och curryn i pannan, det ger en fin brytning och läckert uppfriskande med körsbärstomater och pepprig ruccola till.

  3. HEMIMAMMA sa:

    bacon är stapelvara hos mig. knaperstekt smulad bacon är en ypperlig smakförstärkare i all annan mat…Hemikram

  4. japp, så är det… smakförstärkarens mästare nummer ett.

  5. Det där ser mycket gott ut, ska prova nån dag =) och du…när man har semester så har man även semester från att bara äta nyttigt =) Ha det gott!

  6. *ler* joo… men det är skönt för magen när det är över…

  7. HEMIMAMMA sa:

    Nu försöker jag att kliva på LCHF dieten och jag tar tacksamt emot sådana tips…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: