"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

                                                                           MÖRDEG

200    gr   Margarin                                                                                   Ugnstemp: 200 grader

1        dl    Socker

1     msk  Vaniljsocker

4-5    dl     Vetemjöl       

Gör gärna degen ggr tre. Du låter den vila i kylskåpet när du knådat den färdigt. Sen kan du rulla bollar för att sen trycka ner ett finger så gör du en plåt med syltkakor. MUMS.

Ta en halv deg och tillsätt kakao. Knåda in kakaon och dela den sedan i två delar och även två delar vanlig mördeg. Rulla i fyra långa rullar, lägg en kakao-deg och en vanlig mördeg bredvid varandra, och gör det sedan ovanpå likadant, men lägg kakao-degen på mördegen och tvärtom. Då har du fina schackrutor. Bara fantasin sätter gränser. 

Det är jättesmarrigt med att tillsätta även kanel i mördegen. Då kan du rulla dom som bollar och ”trycka till dom ” med en gaffel. Då har du gaffelkakor.

Smarrigt och så enkelt.                  /Sarahmara


Annonser

Kommentarer till: "Mördeg och alla kaksorter du kan göra av den!/sarahmittimaten" (3)

  1. Detta var praktiskt och bra, jag som knappt törs baka…Tack sarahmara!!

  2. sarahmara sa:

    Det är praktiskt=), och kanonbra för barnen att vara med!=)

  3. Kanonbra bas för småkakor. Använde den ofta när barnen var små. Billig enkel och mycket uppskattad!!! *ler* superduper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: