"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

… får man tjuvstarta påsken? jag gör det i alla fall, för sen när det väl är påsk då sitter jag på flygplan och buss och trampar omkring på kilometerlång sandstrand… så här kommer påskens tuppkaka. En självklarhet på alla påskkaffebord.

tupp

Tuppkaka

2 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kallt vatten

Ägg och socker vispas pösigt.

Mjölet blandat med bakpulver och sedan vatten, blandas i.

Grädda i smord och bröad form i 175 grader i 25-30 min.

Glasyr:

75 g smör, 1 äggula, 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker

smältes på svag värme.

Rör om och låt sjuda tills krämen tjocknat.

Bred på kakan.

Annonser

Kommentarer till: "Tuppkaka/MamrikenMittiMaten" (4)

  1. Har aldrig hört talas om tuppkaka!Få se om jag vågar mig på det här receptet.Tack!

  2. Den är verkligen jättegod… lyxvariant av sockerkaka, saftig, supersmarrig och lätt att göra av sånt som man redan har hemma.

  3. Tuppkaka? Vafalls? Har heller aldrig hört talas om slikt bakeri =0)Hmm…Hemikram

  4. Fick receptet i Småland för många år sedan och den blev genast en klar favorit på kaffekalasen när barnen var små eftersom den är lätt att göra, billig och mycket god.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: