"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

blir det idag. Köpte en matlagningsyoghurt, 30% rabatt som måste göras något med och så har jag nåt liknande lufttorkad skinka i kylen som heter Schwarzwälder Skinka och den är faktiskt godare att steka än att äta rå, som naturligtvis är meningen. Dessutom har jag isbergssallad och färsk lök. Bara tomater som saknas. Kan ni se det framför er? Det kan jag.

Har plockat ut blandfärsen ur frysen. Sambon får stanna till vid affären och köpa gurka och tomater. Yoghurten får rinna av i ett kaffefilter under dagen. Skölj gurkan och hyvla i tunna skivor, strö på salt, pressa ur vattnet mellan tallrikar, tar en timme eller två, krama sen ur det sista av vattnet. Blanda avrunnen yoghurt med gurka och krydda med lite svartpeppar samt två stora pressade vitlöksklyftor.

När färsen (ca 500g)  har tinat blandas den med ett ägg, 1/2-1  tsk svartpeppar, 1/2-1 tsk salt och två stora krossade vitlöksklyftor, vill man, så kan man ha i lite finhackad persilja också.

Sätt ugnen på 225 grader. Krama färsen på grillspett och lägg dem över eller i långpanna med lite smör eller olja i botten, om man lägger dem ovanpå en form räcker det med att ha vatten i botten av formen.Jag kommer att rulla skinkskivorna runt färsen…Stek ca 15 – 20 min tror jag. Man får nog kika redan efter tio minuter… Det blir så rena friska smaker att senap och ketchup är överflödigt. Lite klyftpotatis eller halva kumminpotatis eller pressad potatis kan man ha till om man vill. Jo, jag glömde… vi har en öppnad burk majs i kylskåpet också. Den klarar sig inte länge så den blir gott och vackert tillbehör förstås.

Färsbiffar med tzatziki
Färsbiffar med Tzatziki
Färsbiffar med Tzatziki

Ingenting gick som jag hade tänkt idag. Stora görabortmigdagen… Köttfärsen ville inte vara kvar på pinnarna, så jag fick steka dem som biffar istället och så glömde jag persiljan inuti, den fick bli vid sidan om och majsen gömde jag helt och hållet… annars stämmer det ganska bra tror jag och jättegott blev det

och dagen efter blev det variant på samma tema fast med bea och utan skinkan… också superdupersmarrigt.

Färsbiffar med bea
Färsbiffar med bea

Hade lite spiskummin, cayenne, textmex oxh stark paprikakrydda i också den här gången.

Annonser

Kommentarer till: "Färsspett med tzatziki och sallad/Mamriken/Mittimaten" (1)

  1. *HUNGRIG*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: