"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Det är inte bara min ADHD som ställer till det när det ska lagas mat eller bakas. Har hela tiden känt mig misslyckad då ex sockerkakan rest sig ca 1cm och inte så där högt och fluffigt som man ser på bilderna.

Jag har gnisslat tänder i ren vanmakt, slängt sockerkakan i sopan, gråtit oceaner och förbannat mig och skällt på mig själv.

Men så var jag hemma hos Herr:Insikt i söndags, vi skulle göra hemgjord pizza. Han satte mig att hacka lök, smått, smått, smått…och jag som nästan aldrig hackar lök! Han hade jordens tålamod då han visade mig hur han hackar gullök.

Sen satt jag där, koncentrerad och hackade löken, vände på skärbrädan och fortsatte hacka. Herr:Insikt gjorde degen. Han sätter sig sen ner brevid mig och frågar om jag och köket inte kommer så bra överrens?

Fick ju motvilligt erkänna, att så är det. Medan jag berättar för honom om mina ständiga misslyckanden, men även vad jag och barnen äter, ja ..förutom tacos och mackaroner med köttbullar. Så slog det mig.

Barnens pappa är ju kock, de få gånger jag fick laga mat gick det inte många minuter innan han kom in i köket. Tog av mig kniven, puttade undan mig med orden.

-Jag fortsätter, det går mycket fortare.

När man redan är lite osäker i köket så blir det inte bättre av en sådan behandling och kommentar.

Herr:Insikt tittar på mig, är tyst en liten stund innan han säger.

-Men, varför gjorde han så istället för att uppmuntra dig?

Ja du, på den frågan har jag inget svar. Men däremot vet jag ju nu vad min ovilja till matlagning beror på, ja..förutom min ADHD som ställer till det i vardagen.

Jag och köket kommer inte överens till 100%, om ens till 40%. Men jag ger inte upp! Trots mina misslyckanden i köket så samlar jag på recept som jag sliter ur tidningar! Knäppt? Jag vet!

Annonser

Kommentarer till: "Min ovilja till att laga mat och baka!…/Yris" (4)

  1. Bra jobbat tjejen och detta är också en anledning till varför jag ville starta denna blogg!!!Alla har vi olika förhållanden till mat och det är inte enkelt alla gånger!!Tumme för ett vilktigt och bra inlägg!

    • Tack vännen för din fina kommentar, och tack vännen för din tumme!Blir så glad att du peppar mig, det gör ju att jag vågar fortsätta. Ska lägga in fler recept och egna bilder. Kanske inte den bästa på att förklara, men ni får ju hojta till om ni inte förstår.kramar

  2. Självklart Yris!! Halva jobbet när man ska lära nya saker är att våga, så jobba på, du är jättemodig!!

    • Att våga göra ngt man aldrig gjort förr, är det det som kallas för att vara modig?Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: