"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Ärligt så kör jag inte hardcore LCHF, men jag tänker verkligen mig för då det gäller snabba carbs. Min mage går helt bananas och strejkar BIG TIME!

Får jag inte ont i magen a´la ligga-i-foster-ställning, så bubblar magen upprört, har jag riktigt otur, ja då blir det att sitta på dass.

Men det var inte det jag skulle skriva om här inne, utan bara dela med er av min frukost som jag bara älskar. Än så länge har jag då inte blivit less och det är väl ett gott tecken om något?

  1. Ett hårdkokt ägg.
  2. Tonfisk i olja (här på bilden är det knappt 1dl, tror jag. Gissar med mitt ögonmått)
  3. Äkta majonäs 80% ringlandes över ägget och tonfisken.
  4. En bit Fetaost Classic 20%
  5. Riven, förvälld vitkål som grädden på moset.

Sen rör jag ihop ägget och tonfisken med majonäsen. Detta är det jag brukar äta på morgonen, men jag ”lyxade” till det lite och lade till Fetaost och vitkålen.

  1. Riv vitkålen med en osthyvel.
  2. Lägg allt i en kastrull med vatten.
  3. Låt det koka upp i någon minut.
  4. Ta av kastrullen från plattan, häll över vitkålen i ett durkslag.
  5. Spola kallt vatten över.

Till vitkålen kan du, om du vill ringla ner en vinigrätte. Jag har ett här om du är intresserad.

  1. 1dl matolja.
  2. 1dl vitvinsvinäger.
  3. ½ dl socker.
  4. Salt.
  5. Svartpeppar.

Blanda allt i kastrullen och koka upp, låt det svalna innan du ringlar den över vitkålen.

EDIT: Jag brukar använda en liten assiette när jag äter endast ägget och tonfisken. Här har jag använt en tallrik modell mindre. Då luras man inte till att ta för mycket mat.

CIMG0798.JPG

Kommentarer till: "Min (not hardcore) LCHF frukost (bild)…/Yrismittimaten." (9)

  1. Linda Mpili sa:

    0,5 dl socker är typ 50 gram kolhydrater. Det är nog alldeles för mycket för LCHF.

    • Nu kör jag ju Inte hardcore LCHF. Men tack för infon.En fråga till dig, om man låter vinigrätten rinna av lite innan man lägger den på tallriken, hur mycket socker kan det då vara? Lika mycket som tidigare eller? Jag låter den rinna av så det inte blir så oljigt på tallriken. Räcker ju med oljan från tonfisken. Om jag ska hårddra det hela så äter jag ägget, tonfisken och majonäsen till 99.99% av gångerna. Detta var bara ett litet lyx till frukosten.

  2. Linda Mpili sa:

    Har ingen aning, det kanske inte blir jättemycket socker per portion, men kan man minska det ytterligare är det säkert jättebra. Misstänker att vittvinsvinäger också innehåller en och annan kolhydrat, men det beror säket på märke osv.

    • När jag gjorde vinigrätten igår så hade jag inte vitvinsvinäger till 1dl, därför minskade jag även på oljan och sockret.Ska kolla flaskan, 6gr kolhydrater i en flaska på 300ml. Druvan heter märket. Klart man kan minska på sockret, i morse så tillsatte jag endast lite salt o peppar i den färdiga vinigrätten.

  3. Jag har aldrig i socker i vinägeretten, däremot använder jag balsamvinäger som har lite mildare, rundare smak.Jag kör 3 delar olja 2 delar balsamvinäger + salt och peppar och någon krydda, beroende på huvudrätten som salladen serveras till (basilika till färs, dragon till kyckling, citron till fisk osv)

  4. FEL ! Det ska stå 3 delar olja 1 del vinäger. (= 3 msk olja 1 msk vinäger)Fort och fel är mitt motto!

  5. Tack och bock Ister.Jag hojtade till först i min träningsblogg där jag bad dig om hjälp.Har balsamvinäger, blir det hädanefter! Ska slänga lappen och skriva en ny =D

  6. Vinäger sänker alla måltiders glykemiska index så om man dricker en skvätt i vatten, så höjer man sin förbränning…

    • Dricka vitvinsvinäger med mitt vatten?!Isch, låter mindre nice, men man kan ju alltid testa. Iofs måste jag köpa en ny flaska. Min tog slut till vinegrätten.

Lämna ett svar till yrvaedret Avbryt svar