"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Barnen bara älskar den här maträtten, så gör även jag.

Till detta behöver du.

Kycklingfileér beroende på antal personer och storlek.

Ugnsfastform.

Baconskivor.

Salt.

Peppar.

 

Ris, couscous, bulgur annat alt.

175 grader på ugnen, beroende på vilken ugn du har.

  1. Skär bort det synliga fettet 
  2. Salta ytterst lätt då baconet redan är saltat, krydda med färskmalen svartpeppar.
  3. Linda baconskivorna över hela filen, se till att ändorna på baconet ligger neråt.
  4. Lägg fileérna i den ugnsfasta formen.
  5. Ställ in den på mitten falsen.
  6. Ställ timern på 20-25min, men kolla ändå kycklingen genom att ta ur ugnen och skära i den tjockaste delen av fileén.

Vill du ha ris till maten, se då till att den blir färdig samtidigt som kycklingen, bulgur och couscous enligt anvisningar på paketet.

Servera gärna med en sallat till, jag och barnen gjorde även en vitlöksröra, ni kan få ”receptet” här nedan.

Créme fraische 34%

Salt

Svartpeppar

Limejuice

Citronjuice

Chilikrydda

Citronpeppar

Vitlöksklyfta/or

Ta så mycket créme fraische som du vill ha.

Riv ner en eller flera vitlöksklyftor.

Salta och peppra.

Några skvättar lime-och citronjuice.

Ner med lite chilikrydda för att avsluta med

citronpeppar.

Rör om allt till en härlig röra som du ställer in i kylen redo att plockas fram när middagen är klar.

Till middagen kan du dricka ett gott vitt vin, men jag och barnen. Vi skålade i bubbelsaft (dvs kolsyrat vatten i vår Sodastream och sen tillsatte vi päronsaft) Denna gång åt jag ris till middagen, men nästa gång blir det förvälld riven vitkål.

CIMG0783.JPG

CIMG0784.JPG

CIMG0785.JPG

CIMG0786.JPG

Annonser

Kommentarer till: "Baconlindad kycklingfilé (bilder) /Yrismittimaten" (4)

  1. Klockren hemitumme!! Både nyttigt och gott!Den kommer jag att adoptera!

    • Men tack o bock vännen!Adoptera du bara! Åt upp dotterns ena halva av kycklingen till lunch, min andra halva blir till middag i kväll.

  2. Ja finns det något bättre en denna maträtten mmmm mums filli babba 😉

    • Den är så god, barnen bara älskar den! Härligt att läsa att fler äter baconlindad kycklingfile. = D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: