"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

                               HEMMAGJORDA PIROGER

DEGEN:                                                                                                          Ugnstemp: 250 grader i ca 15 minuter

50    gr             Jäst

3      dl              Mjölk

100 gr             Margarin

1    tsk             Salt

3    st                Ägg

1,2 L                 Mjöl  (cirka)

  Smält margarinet. Häll i mjölken i margarinet. Ta en stor skål och smula

 ner jästen i. Häll över lite av det fingervarma margarin-mjölk-blandningen

 rör med en slev tills jästen smält. Häll i saltet, kläck i äggen och rör runt.

 Blanda ner mjölet samtidigt som du rör. Cirka 1,2 liter. Du känner på

 när degen fått en bra konsistens. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.

 Gör iordning 3 plåtar, smörj dom eller ha bakplåtspapper på

Bryn 500 gram köttfärs och hacka. Ha i hackad lök (det har inte jag i) , en burk böngroddar..(Perfekt, nyttigt och fyller ut=), en påse med tacokrydda och mer kryddor efter smak. Chili är gott. Beror på vad du vill ha för styrka på Pirogerna. Låt såsen svalna, red av om den är för tunn.

      Nu är det dags. Ta en ”näve” deg och lägg på bakbänken.

 Kavla ut den oval. Lyft över den till plåten, bara halva delen av degen behöver

 ligga på plåten. Klicka på köttfärsröran på degen och lägg över ”locket” alltså

 andra halvan av degen och forma ovalt. Tryck runt kanterna med fingrarna så

 degen håller ”tätt” för köttfärsen. En mönstrad ”roller” är kanon att avsluta med

annars tar du en kniv och skär lös överflödig deg.  Fortsätt så…..

Det är så enkelt, men låter avancerat….Det blir olika många pga hur mycket köttfärs du vill ha i!  Sen när Pirogerna svalnat lindar du in dom i folie, och sen in i frysen. Perfekt och nyttig mat vid brådskande dagar!!!!

Ps. Pensla dom med ägg eller vatten.Ds

Klarar jag detta, då gör du det, GARANTERATbigsmilie10[1].gif

                                                  öööööskrivetblad.jpgKramizar från Sarah!


Annonser

Kommentarer till: "PIROGER, supergoda,fungerar vegetariskt .Blir så nyttiga du vill ha dem//sarahmittimaten" (6)

  1. Mums det låter gott… Jag tror barnen skulle gilla det också!Hemikramizar

    • Det är det jag menar…. Man kan ju ha i vad somhelst och även en vegetarisk fyllning.Sarahkramizar

  2. låter jättesmarrigt! helt perfekt om det kommer barnfamilj på besök! och bra utflyktsmat för det verkar ju som att dom går bra att äta kalla också.

  3. Dom är jättegoda kalla också=), jag är ett barn, jag är gudomligt förtjust i dom. Men barnen härhemma också:P

  4. 🙂 jag med… det är bara det att mjöl används väldigt sparsamt i vårt hushåll just nu… bakmaskinen står där och ser lite ledsen ut, men magen säger nej nej nej!

  5. Bakmaskin?? Den är jag=)… Du behöver ingen bakmaskin, bara använda händerna!. Och magen säger : jaaaaaaaaaa:P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: