"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

– farmors gamla ljuvliga recept – kan leda till brylékoma om man inte passar sig!

1 1/3 liter gräddmjölk
3 msk socker
6 bittermandlar
en vaniljstång
6 ägg + 2 gulor ( 10-12st små)
till formen:  och 4 msk kokande vatten.

TILL FORMEN

* 3 dl socker
* 4 msk kokande vatten

Smält sockret i stekpanna och rör så att det inte bränns – späd med kokande vatten. Häll genast i formen, snurra och glasera.

Pudding: Grädde och socker kokas och riven bittermandel hälles i tillsammans med vaniljstången (pilla ut kornen), häll i vanilj. Låt svalna något och häll smeten över uppvispade ägg. Slå blandningen i formen och grädda i vattenbad i 200 grader i 45 minuter.
Man kan ha i 1/2 tsk rivet citronskal också. Gräddningstiden i små formar ca 25 min.

Uppskattas av alla åldrar. Den är inte vansinnigt söt, utan det blir en perfekt brytning mellan pudding och karamellsås.

Och vad det gäller helgens mat i övrigt är: http://www.sverigeskafferiet.se/recept
en mysig källa att hämta inspiration från. Dom har receptsidor som man kan plocka ihop det man har råd och lust ifrån…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: