"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

kok04[1][1].gif

Hejsan alla matglada! Idag kan jag meddela som fösta punkt på programmet, att vi kommer att få tillökning i Mittimaten, nämligen Margareta. Hon skriver ofta på sin egen blogg om den mat hon lagar och jag har fått känslan att hon besitter stor kunskap, så nu har jag övertalat henne att bli med.

Välkommen Margareta och jag hoppas att du ska trivas hos oss!

Nu till nästa punkt på programmet. Nästa överflyttade inlägg, från Fönstret om matkunskap…

angel_loves.png

GOD AFTON!!

Vem vill inte titta på mat?

Vem vill inte betygsätta mat och framför allt vem vill inte äta mat? >=0)

Idag är jag sent ute och det har slagit om till torsdag och jag ber om ursäkt för det. MEN, jag har varit sjuk idag under större delen av dagen… och det såg länge ut som att jag inte skulle orka gå in på bloggen över huvudtaget ”idag” men…

Jag är en otroligt plikttrogen människa och hur skulle det se ut och hur skulle mina läsare lita på mig om jag inte levererar det jag lovat? då kanske jag blir arbetslös? =0)

Idag har jag inte orkat spana inpå någon särskild blogg, så jag tar och länkar till en av mina personliga favoriter PESTO. Som är så användbart… Idag Har Tasteline, en artikel om pesto, med recept och ett klipp om hur man gör hemmalagad pesto… Se och känn doften…

Men det har hänt något som ändå är värt att nämnas i mat-sammanhang…

Nämligen att en svensk tog silver i matlagningens OS Bocuse d’OR

Ett års träning gav resultat.

Påhejad av prins Carl Philip såg kocken Tommy Myllymäki till att Sverige tog silver i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or i kväll.

– Dagarna i Lyon blir ett minne för livet, säger Tommy Myllymäki.

24 kockar deltog när kocktävlingen Bocuse d’Or avslutades i Frankrike i kväll. För fjärde gången sedan tävlingen instiftades 1987 tog Sverige andraplatsen.

– Jag är jättenöjd med tävlingen och vad vi presterat, säger Tommy Myllymäki i ett pressmeddelande.

Myllymäki serverade skotsk marulk på temat luft och vatten och skotskt lamm på temat jord och eld. Under ett års tid har han tränat och övat för att förbereda sig inför kvällens tävlingsmoment. Prins Carl Philip, som har rollen som beskyddare av den svenska Bocuse d’or-akademien, var på plats bland supportrarna i Lyon i kväll. När juryn bedömt samtliga insatser stod det klart att Tommy Myllymäki tagit en andraplats, endast slagen av Danmark. Camilla Sundell

Danmark tog guld och Norge bronset, så Sverige och Norden går framåt och behåller greppet om kreativiteten och matglädjen….

http://svt.se/embededflash/2308460/play.swf

Vilket får mig osökt att tänka på en man som talar mycket om den kreativitet som är framtiden och han refererar just till den svenska excellensen inom just matlagningen, som exempel för hur vi ska sätta standarden för utvecklingen i världen… Fredrik Härén som gästade ”Sverker rakt på” i tisdags…

Han intervjuas ca 16 minuter in i klippet… som inte gick att bädda in… så jag lägger här ett klipp från YOU-tube, som jag såg för några månader sedan, som öppnade mina ögon inför framtiden… om kunskap och kreativitet, eller som han kallar det NYSKAP… Lyssna och lär, om du vill ge dina barn en framtid…

GOD AFTON och smaklig spis!

HEMIMAMMA

Annonser

Kommentarer till: "Ny skribent och matkunskap – NYskap, Hemimammamittimaten" (5)

  1. Välkommen Margareta

  2. :)pinjenötter ja! jättegoda och svindyra! det går att ha mandel istället. Då blir det visserligen inte äkta, men gott ändå och inte riktigt lika dyrt.

  3. Välkommen till oss Margareta.

  4. Ja förlåt! Välkommen Margareta, som sagt :)!!!!!

  5. kunskapens dag… skrattade så jag kiknade och gapade som ett fån… igen, fast jag mycket väl vet att det är så här sen många år!!! fast det är skrämmande upplysning för oss alla i den mån vi vågar ta den till oss, mycket skrämmande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: