"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

2 port

2 stora auberginer, skurna i halvor
1 stor lök, hackad
1 stor grön paprika, hackad
2 krossade vitlöksklyftor
En näve russin
400 gram krossade tomater
Passerade tomater
Kanel
Persilja
Salt
Peppar
Olivolja

Gröp ur auberginerna – släng inte skalen! Ta vara på ”köttet”.
Hetta upp lite olivolja i en stor panna. Stek lök, vitlök och paprika en stund. Häll på mer olja och lägg i aubergineköttet. (jag var lite osäker på om jag kunde lägga i det så grovhackat som jag hade, jag har aldrig gjort mat med aubergine förut, men jag märkte att det krympte till perfekt storlek, så…gör det grovhackat)

Tillsätt russin, krossade tomater, kanel, persilja, salt och peppar. Täck med lock och sjud i 30 minuter. Häll på passerade tomater och vatten så att det inte kokar torrt – annars blir det förstört. Titta till det då och då och häll på mer efter hand.

Gnid in aubergineskalen med olivolja – var inte snål med oljan. Placera i ugnsform där du häller i passerade tomater och vatten så att skalen inte bryts sönder i ugnen. Häll lite vatten i varje skal. Fyll med blandningen och baka i ugn, 190 grader i ca 30 minuter.

Man kan äta skalen också (visst inte så bra för matsmältningen om man är känslig, men jag känner inte av det).

Annonser

Kommentarer till: "Prästen svimmar/Mamrikenmittimaten" (2)

  1. mmm… låter spännande… var kommer namnet ifrån?Hemikram

  2. hm… vet faktiskt inte, inte mitt recept från början. Har hittat det på Internet, men kände genast igen det, eftersom jag har bott i Turkiet och ätit det där. Tror att det är ett Mellanösternrecept med gamla anor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: