"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Eftersom min älskade man fyller hela 25 år imorgon så har jag gjort två tårtor som han ska ha med på jobbet.
En princesstårta med hallon och vanilj och en chokladtårta med hallon och blåbär.

Här ska ni få bilder på mina konstverk och ”recept”

20110406395.JPG 

Princesstårta med hallon och vaniljkräm:

3 vanliga tårtbottnar från ICA
Hallonsylt från Önos
ca 3dl grädde
Vaniljkräm för tårta från Dr.Oetker

Ja ni vet väl hur man gör tårta?
Första lagret med vaniljkräm från Dr.Oetker (som jag blandat ner vispad grädde i)
Andra lagret hallonsylt och grädde
Översta lagret grädde och även på sidorna. På med marsipanlocket och sätt dit dekorationerna.
Blommorna och hjärtana gjorde jag i marsipan också.
Sen lite florsocker på och den är klar! 🙂

20110406396.JPG 

20110406399.JPG

Chokladtårta med hallon och blåbär

3 chokladbottnar från ICA
Ca 2 dl frysta hallon
Ca 2 dl frysta blåbär
Ca 5 dl grädde
Chokladlöv
Choklad”chips” 

Första lagret har jag tinade hallon sm jag blandat med socker. Sen på med lite grädde på det.
Andra lagret är blåbär, som också är tinade och blandade med socker.
Översta lagret är grädde som jag försökt få så slätt som möjligt med hjälp av en sån där lång spatel grej….
Sen har jag spritsat grädde med en stor sprits och satt chokladlöv i ”formationer” 😛
Sist har jag strösslat med choklad bitar…

20110406397.JPG 

Annonser

Kommentarer till: "Mitt-i-Maten – Tårta från CathyS bageri!" (10)

  1. Tårta är ju min speciella svaghet =0) och du visar vad fint man kan göra även som ”vanlig” tårtbakare =0)Chokladtårtan skulle jag gärna sätta tänderna i!Hemikram

    • Mmm den är god! Jag gillar inte orincesstårta alls, den gjorde jag enbart för att variera lite :POch för att jag tycker det är så himla kul att hålla på och fixa.Man skulle bli konditor 😉

  2. japp… 🙂 du verkar vara som klippt och skuren för konditorsyrket!

  3. Linda Mpili sa:

    de var ju jättefina! är det inte svårt att kavla marsipan?

    • Tack! 🙂 Näääeeeeee det var inte så svårt. Fast jag gjorde ju bara dekorationerna. Locket fuskade jag med och köpte :PMen någon gång i livet ska jag testa att göra eget lock! 🙂

  4. Linda Mpili sa:

    Jaha, fan visste inte att det var så enkelt. Man bara sätterpå locket alltså? Det måste jag prova, min dotter fyller år om två veckor!Och chokadlöven då, var köper man dem 🙂 Detaljer please.

    • Ja, man gör små snitt i varje ”kant”, sen viker man över och tar bort ev.överflöd! Odense har bra lock, finns på ica :)Dekorationerna har jag ju gjort i Odense marsipan.Kavlade ut små rundlar, i olika storlekar, fem stycken. La dem omlott och rullade ihop och VIPS! ros!Sen skar jag ut löv och hjärtan :)Chokladlöven är från Dr.Oetker och jag köpte dem på ica! 🙂

  5. Om jag fick chansen att lära dig sockerkonster, så skulle du bli biten blixtsnabbt tror jag =0)Det som är viktigt när man kavlar lock oavsett om de är i sockerpasta eller marsipan är att inte kavla för tunt så att de spricker av fukten från tex grädden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: