"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Tycker det är rätt roligt att variera smeten till plättar/våfflor och pannkakor.

Här bjuder jag på ett recept på Dillplättar.

4 dl Mjölk.

2dl Vetemjöl. (gärna fullkorn)

1 Ägg.

½ tsk Salt.

Dill

Créme fraische 34% (går att använda lätt Créme fraische)

Äkta majonäs (kan bytas ut mot lättmajonäs)

Citron.

Smör att steka i.

Gör så här!

Vispa 2dl mjölk och 2dl vetemjöl till en slät smet.

Vispa ner 1ägg och 2dl mjölk, ½ tsk salt och 2msk finhackad dill.

Stek plättarna i 1msk smör. 

Blanda 1dl créme fraische, 1msk majonäs och rivet skal av ½ citron.

Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Om man vill kan man servera 250gr varmrökt lax till, gärna med en grönsallat med groddar och tomat.

Bon Apetit!


Annonser

Kommentarer till: "Dillplättar!…/Yrismittimaten" (9)

  1. hm… låter väldigt gott.. misstänker att man kan ha bea och rökt kött till istället om man vill …kanske kan synda lite någon dag. Man kan ju ta en enda pannkaka och mycket sallad till (kör ju eg. LCHF och då är ju pannkaka bannlyst, men man måste ju få göra lite undantag ibland och det här blir jag faktiskt sugen på att testa nån dag).

  2. Du kan nog ha exakt vad du vill till dillplättarna.Tror inte det är hela världen om du fuskar en dag, bara din mage inte kajkar ur som min gör. Iofs reagerar den vid snabba carbs (finns som inlägg i min träningsblogg på http://blogg.aftonbladet.se/yrislivsstil)Men däremot funkar det bra om jag t ex äter vit fullkornspasta.

  3. mm precis så är det, min mage protesterar hej vilt om jag proppar i mig tre pannkakor på raken utan att röra på mig, men är man bara väldigt försiktig går det oftast bra.

  4. Det blev paprikaomellet med lite stekt lök, en klick bea och två tunna skivor kassler istället… mums filibabba vill jag lova!

  5. Dill? huvva… får mig att tänka på fisk. *kräk*Men gillar man sånt är den nog god ;D heheehe

    • Hahahhaha…ja alla har vi olika saker/smaker/lukter som vi assiocierar med ngt negativt o som vi aldrig klarar av.

  6. Detta låter jättegott och jag som älskar bliniér kommer definitivt att prova!Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: