"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

kok04[1][1].gif

HEJSAN ALLA I MITT I MATEN!

EN ORGANISATORISK FRÅGA FÖRST: EN TIDSBEGRÄNSNING, SÅ ATT ALLA FÅR UTRYMME.

Från och med idag gäller att ett inlägg/ en skribent ges två timmars utrymme innan en annan skribent får lägga ut sitt inlägg. Denna ordning är för att alla ska få känna att de ges utrymme och att ingen ska känna sig bortknuffad.

Jag hoppas att alla tar hänsyn till detta.

Hälsningar// Hemimamma ADMIN

Nästa inlägg som är en överflyttad text från Fönstret…

http://blogg.aftonbladet.se/bloggbladet/2011/01/fonster-mot-bloggvarlden-matbloggar-nickes-mat-blogg

Nickes kockblogg- hummerfond
tänkte berätta för er hur man tillagar hummerfond i bildform…. lök, lagerblad morötter färnk…  Läs mer Skrivet av Nicke kockbloggen 28 år på bloggen Nickes mat blogg

angel_loves.png

Vem vill inte titta på mat? Vem vill inte betygsätta mat och framför allt vem vill inte äta mat? >=0)

Idag vill jag besvara den första och andra frågan, för idag ska vi verkligen få TITTA på mat… hur den görs och hur den ser ut…

För det är Nicke’s matbloggs forte! Han lagar sin mat och tar bilder som han lägger på sin blogg som finns här på Aftonbladet. Han visa ofta, steg för steg, hur man går till väga för att tillaga olika saker med stor pedagogisk förmåga. Han får plus4.gif av mig för den vinkeln eftersom min lärarsjäl går igång på allt som utbildar och lär oss saker…

Och jag har följt den alltsedan han började och hans bilder får mig verkligen hungrig….

Jag rekommenderar er varmt, att ta en titt därinne!

Dags för dagens recept som har historisk anknytning till kulturen…

Biff Rydberg

Biff Rydberg med tillbehör

250px-BiffRydberg.jpgBiff Rydberg, eller Biff à la Rydberg, är en lyxig variant av pyttipanna, med ingredienserna vanligen skurna i något större bitar än till denna. Köttet bör vara något av exempelvis följande: oxfilé, entrecôte, innanlår. Potatis tärnas och råsteks. Lök hackas och steks. Köttet tärnas och steks lätt. Allt blandas sedan eller, kanske vanligare, läggs upp i grupper på tallriken. Serveras vanligen med hackad persilja och en rå äggula placerad i ett halvt äggskal.

Rätten är uppkallad efter Hotell Rydberg i Stockholm som i sin tur har fått sitt namn efter grosshandlaren Abraham Rydberg som donerade medel för hotellets byggande. Hotell Rydberg (även stavat Hôtel Rydberg) var ett hotell med restaurang och bar vid Gustav Adolfs Torg i Stockholm under åren 1857-1914. Hotellet var under sin tid ett av stadens mer kända nöjesetablissemang och besöktes bland annat av journalister och författare, däribland enligt uppgift Hjalmar Söderberg, Albert Engström, Emil Norlander och Hasse Z. Hotell Rydberg revs 1914 för att ge plats åt Skandinaviska Bankens palats.

Ingredienser:

600 g oxfilé
6 medelstora potatisar
3 rödlökar
smör och rapsolja till stekning
ca 3 msk HP-sås
salt och vitpeppar
saften av 1 citron

recept_1246_1267213652.jpgInstruktioner:

Skär kött och potatis i stora tärningar.
Hacka rödlöken.

Stek kött, potatis och rödlök var för sig i några matskedar smör och rapsolja.
Krydda med HP-sås, salt och pappar samt lite pressad citron.

Lägg upp kött, potatis och rödlök separat.
Servera gärna med en äggula i ett halvt skal på toppen.

SMAKLIG SPIS & GOD AFTON!!

HEMIMAMMA

Annonser

Kommentarer till: "Smaskig Biff Rydberg – Hemimammamittimaten" (10)

  1. Har du stått vid spisen de sista dagarna eftersom vi har saknat dig?;-)/Skvitt

    • Ja, det kan man kanske säga =0) Jag har haft helg och födelsedags kalas.., Boppan fyllde tre år och stora karl’n igår =0)Så det blir ett tårtinlägg snart…Hemikramar

  2. Ulrica-ö-mamman sa:

    JAAAA, tårtinlägg me like !!!!hej på dig , kan du inte göra Wallenbergare också ;)kram och hoppas du mår bra , jag har fått jobb och bara dansar på moln förstår du , ska sitta o läsa ifatt ikväll, kram igen !!!

  3. Det låter supergott!!!Kramizar♥

  4. Knuffar

  5. Ser gott och faktiskt enkelt ut! Mkt bra!

  6. Så, om jag har uppfattat det hela rätt, så har jag två timmar på mig att dela med mig av recept efter jag postat första inlägget?!Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: