"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Ciabatta.jpg

Igår testade jag Mamrikens goda ciabattas och tänkte därför ge er en liten recenssion.

Under jäsningen höll jag på att hungra ihjäl och var sååå sugen! Älskar verkligen ciabattas så förväntningarna var höga. När de tillslut kom ur ugnen såg de väldigt fina ut och jag var rätt nöjd med mina ciabattas. De var också väldigt goda och avnjöts med mycket extrasaltat smör och Herrgårdsost, favvisar de med.

Även om de smakade väldigt bra så kommer jag nog nästa gång ändra lite efter egen smak. Då jag är saltmänniska kommer jag att ha i minst en tesked extra med salt eller ha i några nypor flingsalt vid utbaket. Jag penslade inte brödet med vatten mot slutet utan använde istället vattenspruta vilket fungerade bra men jag kommer spruta vatten mer än en gång nästa gång för att få extra segt ”skal”. Det är ju det som gör ciabattan liksom. Det och de stora hålen i brödet. Jag fick tyvärr inte till så mycket hål men hoppas de kommer mer nästa gång. För detta bröd kommer bakas igen. Det höll sig saftigt bra mycket längre än de man köper i affären och avnjöts även idag.

Jag ger min bakning av Mamrikens bröd 3,5/5 möjliga, ja vad ska vi ha för skala gott folk?

Annonser

Kommentarer till: "En recenssion av Mamrikens ciabattas / NattugglanMittimaten" (3)

  1. Tack snälla för recensionen. Saltsmaken är ju alltid individuell, men det är sant att det krävs mer salt än man tror och det där med vattensprutning är också helt rätt, speciellt om man inte har varmluftsugn… då krävs det ju mer vattensprut. Skala… jag tycker 1-10… för då känns det inte riktigt lika hemskt att hamna på en fyra eller femma när resultatet råkar bli lite mediokert och så blir det lättare att skilja de riktiga höjdarna från varann.

  2. Mamriken och ni som kan nåt om LCHF dieten, kan ni berätta mer om det?Hemikramar

  3. Vad skoj med en recenssion av hennes recept!Vore ju skoj om vi skriver om recept vi testat av de som skrivs här inne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: