Blev bjuden av detta mos när jag hade en av mina underbara weekends hos Tiger & Marina. Grymt gott och så nyttigt!
Ta bort bladen, skär av roten.
Dela blomkålshuvudet i mitten.
Bryt av blomkålsbuketterna, dela dem om de är förstora.
Koka upp dem i lätt saltat vatten till de blir mjuka. (prova med en potatissticka)
Låt dem rinna av i ett durkslag.
Lägg dem i en plastbunke, i med en stor klick smör.
Krydda efter smak och tycke.
Tillsätt en liten skvätt mjölk.
Kör med handmixern till konsistensen blir den rätta, gör inget om det är lite hårda bitar kvar.
Servera som ett annat alternativ än ris, pasta eller potatis till middagen.
Lovar det blir uppskattat!
Kommentarer till: "Blomkålsmos, supergott och nyttigt!…../Yrismittimaten" (14)
kanske ska testa… så säger magen bruuum bruuum sen
Gör det, så gott!Du, min mage sade bruuum bruuum i morse. Fick ju sitta på dass ett bra tag. Snabba kcal är inget för min stackars känsliga mage = (
hahahahahaha satana, hon fick ränneskita
Jepp.Läs mitt senaste inlägg i min träningsblogg, du kommer garanterat garva så du får magknip!
Mums.. blomkålspuré brukar serveras i de finare salongerna…
Jepp, så även i Yriska residentet.
Det är LCHF-kost också så jag som tänker köra en lightvariant av denna kost tänker testa.
Tycker jag du verkligen ska göra, så gott!
Ok..Men jag tar en skvätt grädde i stället,det blir ännu mera mums;-)*kram*
Men absolut, konsistensen blir ju en helt annan.*kram*
Nu blev jag hungrig..Trots att jag har ätit..Hm..Kul nytt bloggsamarbete detta:-))*mer kram*
Ja och vill du så får du vara med!Hemikram
mmmmm vi brukar ha hälften broccoli och hälften blomkål supergodare än supergott
Den varianten vill jag testa!Hemimums!