"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Här kommer ett recept på en otroligt god och chokladig kaka, ett måste för alla choklad-dyrkare out there!


Himmelsk chokladkaka
140 grader
ca: 1h 35min

 

Smet:
200g mörkchoklad
200g smör
1msk pulverkaffe
125ml vatten
2,8dl vetemjöl
1/4tsk bakpulver
4dl socker (om man vill 200g socker och 200g ljust muscovadosocker)
0,6dl kakao
3 ägg
0,75dl grädde

Glasyr:
200g mörkchoklad
2,9dl grädde
2msk socker.

Gör så här:
Smöra och bröa en form (ca 22cm i diameter).
Jag brukar använda cocos istället för ströbröd, blir mkt godare kanter 😉

Bryt chokladen i en kastrull, tillsätt smör, kaffe och vatten. Låt smälta på låg värme.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke, tillsätt kakao.
Vispa äggen och grädden och häll i bunken.
Häll nu innehållet från kastrullen till bunken och vispa tills allt blivit väl blandat.
Häll i formen och grädda i ca 1h 35min på 140 grader.

Glasyr:
Värm choklad, grädde och socker i en kastrull tills det smällt och blivit en jämn smet.
När kakan kallnat så brer du chokladglasyren över kakan.
Ställ i kylen och låt bli kall.

Servera med vispad grädde eller vaniljglass! 😀

P.S : Man måste inte ha kaffe i om man inte gillar sånt 😉 

Annonser

Kommentarer till: "CathyS Mitt-i-maten – En chokladkaka värd en sång" (3)

  1. MUMS!!!!

  2. *börjar sjunga*Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: