"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Det lättaste sättet att strimla eller göra grytbitar av kött är inte med kniv, utan använd gärna sax!! Det är helt perfekt för oss som inte sitter på dom vassaste knivarna!!!

 

500    gram   Nötkött

1        st          köttbuljong

4       msk     Ketchup

3       tsk       Senap (låter konstigt, men slå upp det så ser ni att det ska vara i!)

1      st          Gul lök (den hoppar jag över, jag äter inte lök)

                      Maizena

                      Vitpeppar och salt efter smak

 

Klipp köttet i strimlor, ha i en klick margarin i grytan låt margarinet bli brun-gult.. Ha i det strimlade köttet och den hackade löken. Stek på tills köttet fått färg. Häll i ketchupen och senapen, rör runt och fyll på med vatten (du kan ha grädde) så det täcker allt och ett par cm över.Krydda med vitpeppar och salt efter smak, och ha i köttbuljongen.   Låt småkoka i ca 45minuter och red såsen med maizena (ljus elr mörk). Ha i lite soja för att få färg på såsen.

Under tiden har du kokat riset.  Serveras med skivad tomat, gurka och lite sallad.

                                         blomma ny.gifsupergott!!!//sarahmara

Annonser

Kommentarer till: "Biff a´la stroganoff…..Hur du lättast strimlar kött//sarahmittimaten" (9)

  1. Ulrica-ö-mamman sa:

    Lagar du också mat nu ? , Var nyss inne hos Islin och hon käkade kyckling , näää , nu blir jag godis sugen fy på er , dax att hämta ostbågarna , ditt recept sparar jag , och sax är suveränt att annvända håller med digtrevlig kväll kraaaam

    • Ja, jag blev tvungen:P haha…Men säg inget till dom härhemma om alla recept:Pkraaamizar

  2. Pernilla Wallette sa:

    Åh…nu blev jag ju hungrig med. Låter jättesmarrigt ju:) kraaam n

  3. Pernilla Wallette sa:

    Ps. det där med saxen är ett jättebra knep faktistk. Funkar bättre än kniv många gånger faktiskt:)

  4. Det här receptet r jättegott! funkar bra att fylla en bakad potatis med istället för ris om man så vill också…eller i ett hamburgerbröd, pitabröd eller som en wraps… mums!

  5. Jag hade tagit i grädde och paprika också =0)Jag ska prova saxen… brukar klippa baconHemikramiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: