"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Jag gick Hotell- och Restaurang på gymnasiet och jobbade efter det ett antal år i restaurangbranschen som framförallt kallskänka. Bakning, desserter, sallader och förrätter är därför mitt specialområde. När jag först började gymnasiet gick jag Samhällsprogrammet, men jag var trots bra betyg skoltrött och vill plugga till något som gav mig ett jobb efter skolan. Plugga vidare kan man ju göra sen liksom. Min mamma var mycket skeptisk, restaurang? Jag som var så kräsen! Men jo, det blev den branschen och det har jag inte ångrat och tänkte därför ge några tips för er som gillar mat men är lite rädda av er.

Experimentera. En av de godaste sallader jag gjort var en potatissallad utan majonnäs och sånt med olja, sweetchili, balsamicovinäger och färska örter. Mycket gott på buffébordet. Så testa er fram. Kanske blir det inte bra alltid men oftast blir det iaf ätligt och ibland gott och kanske hittar ni iaf en smak ni kommer använda igen.

Gå på känsla. Hmm… Det kanske inte passar alla. Men för mig som mycket kräsen som sagt så har jag fått lita mycket på min känsla. Har blandat otaliga räkröror utan att ha ätit en enda räka i mitt liv. Har aldrig fått klagomål, bara prisningar. Numera smakar jag på det mesta men känslan stämmer oftast, så även med räkorna visade det sig senare…

Så, var inte rädda! Vad kan hända liksom? Det blir gott, äckligt eller mitt emellan. Kanske får ni en ny favoriträtt!

Annonser

Kommentarer till: "Var inte rädda för att experimentera! / NattugglanMittimaten" (6)

 1. helt rätt! någon måste ju t.ex. ha varit först med att kombinera fisk med bacon, något som ju passar förträffligt bra ihop eller att balsamvinäger förhöjer jordgubbssmak vilket är extra gott ihop med choklad…. mat ÄR spännande!

  • Fröken Nattuggla sa:

   Precis, alla recept är ju experiment från början och vissa smaker kan överraska positivt med smaker man aldrig hade trott skulle funka.

 2. klockrent!Jag kan som varande kock och kallskänka och vardande knoppande konditor hålla med Nattugglan =0)Jag ska lägga in historien om hur jag lärde mig laga mat, någon gång för det är ganska roande =0)Hemikram

  • Fröken Nattuggla sa:

   Tycker många är så rädda för att testa nya grejer och det är synd. Varför snurra på fyra-fem maträtter istälelt för att byta ut några kryddor ibland bara? Synd som sagt.

 3. Haha…och jag är med o skriver här…. Jag är en av dom som inte törs pröva sånt jag bestämt mig för att inte tycka om *slå mig inte nu:P*

  • Fröken Nattuggla sa:

   Det behöver inte vara helt nya rätter, det kan räcka att krydda köttbullarna annorlunda. Jag har t.ex. nästan alltid dragon i mina. Mumsigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: