"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

kock[1].gif

Som en del av er kanske vet, så började jag med min egen blogg om mat, ”Hemimammas mat och tårtkonst”

Sedan gick jag med i Bloggsamarbetet ”Fönster mott bloggvärlden” där man skulle skriva om olika ämnen i relation till bloggar… Jag påtog mig uppgiften att skriva om mat och matbloggar.

Av olika anledningar så kände jag att det inte fungerade riktigt. Jag är tacksam för tiden där, eftersom jag lärde mig en massa av Inger om hur bloggsamarbeten fungerar. Jag insåg också att jag drömde om att skriva om mat men i en grupp…. Fast på mina villkor. Så jag kontaktade Sarahmara och vi beslöt att starta denna blogg.

Jag har ”sagt upp” mig på Fönstret, med ett löfte om att kanske gästspela någon gång.

Men jag vill inte förlora alla mina texter där och därför kommer jag att publicera dem här, så att de finns kvar den dag som Inger kopplar bort mig. så nu kommer jag att kopiera in dem här i MITT I MATEN…

Jag hoppas att ni har överseende med det.

http://blogg.aftonbladet.se/bloggbladet/2011/01/matbloggarnas-guide-michelin-matens-betydelse-i-vara-liv-och-leverne

angel_loves.png

Vem vill inte titta på mat? Vem vill inte betygsätta mat och framför allt vem vill inte äta mat?

Tom de anorektiker som Maria talar om i sitt tidigare inlägg, VILL ÄTA maten… Det är bara att man inte vill att kalorierna ska fastna… Nu i januari så läser man överallt om alla som vill förverkliga sina Nyårslöften… i bloggar, tidningar och på Facebook….

Men jag, alltså HEMIMAMMA, tänker tala om mat, betygsätta mat och matbloggar och jag kommer framför allt fresta er, med inlägg om maten… dess utseende, dess textur, dess smak och om de som skriver om mat…

Maten och vårt förhållande till den är en fundamental del av vår kultur och vad som avgör ”vem vi är” i förhållande till andra människor, tider och kulturer… och historien är lika ofta präglad av dess maträtter som dess händelser… (ex ”Kyckling Marengo” som skapades av Napoleons personlige kock, efter ”Slaget vid Marengo”)

Vill ni så får ni ställa frågor om det…

Kyckling Marengo

4 portioner

  • 1 kyckling
  • 8-10 små gula lökar
  • ca 200 gram champinjoner
  • 1 burk hackade/krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl buljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2-3 msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  • Dela kycklingen i mindre bitar.
  • Skala och hacka löken.
  • Borsta och skölj färska champinjoner och skär dem i mindre bitar.
  • Smält matfettet i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runtom i omgångar. Lägg sedan över dem i en gryta.
  • Fräs svampen tillsammans med löken och vitlöken. Lägg det i grytan.
  • Tillsätt buljong, vin och tomater med spad, salt och peppar. Koka 25- 30 minuter under lock på svag värme tills köttet känns mört.
  • Pressa eventuellt lite citronsaft över.

Men ikväll vill jag naturligtvis börja med min egen matblogg och mitt konstnärskap…

så ni vet vad jag jämför mot =0) Kika gärna in där om ni vill…

http://blogg.aftonbladet.se/hemimammamat

Miss kittytårta blogg3.jpg

Vad säger ni? Blir det  plus5.gif  ??

Hemimamma (jag är HÄÄR nu…)

Annonser

Kommentarer till: "Att börja om från början… Hemimammamittimaten" (2)

  1. Nu i helgen kommer det att bli födelsedagstårta igen eftersom Boppan fyller tre år…en fotbollstårta vill han ha… och det kommer bilder här sedan..

  2. MVG med spets *ler*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: