"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

                                            HEMMAGJORD PIZZA!

DEGEN!!!!

4,75 dl    Mjöl (det beror på degens konsistens, häll i 4 dl och måtta därefter)

2     dl     Ljummet vatten

1 msk    Socker

4 msk    Margarin

30 gr      Jäst

1 nypa   Salt

Beskrivning: Smula ner jästen. Häll i sockret, rör med jästen så jästen smälter. Smält margarinet i micron, blanda det gärna med lite kallare vatten, så det blir ljummet och sen i med salt och mjölet. Häll i 4dl mjöl medans du rör degen. Sen häller du på mer mjöl tills du får en fast och fin deg!.

Låt degen jäsa under bakduk i 30min. Kavla ut den i cirka 3 mm tjocklek. Du ska ha en ganska tunn botten.

Sätt ugnen på 250 grader

Häll på PASSERADE tomater, INTE krossade i önskat mycket, och bred ut över

degen. Häll PIZZAKRYDDA i handen och smula den över passerade tomaterna.

Sen har du på önskat mycket ost, inte för mycket, då blir bottnen svart när det

gräddas=). Svårt att säga hur länge den ska gräddas, när osten fått färg brukar

bli bra.

Sen lägger du på ALLT efter smak!!!. Vi brukar ha: skinka, ananas, och ibland bacon, lök paprika och ägg.

                                           Smaklig måltid!!!!

Annonser

Kommentarer till: "Pizza helt hemmagjord. Recept för fredagsmyset??//sarahmittimaten" (9)

  1. precis så blir den som bäst! Den kan gärna få jäsa ännu längre om man har tålamod och hinner…Om man stryker på enbart tomatlager med kryddor och förgräddar det helt kort, max fem minuter, så att tomatlagret sjunker in i pizzan innan man lägger på resten och gräddar färdigt blir det perfekt konsistens. Har man hemma kan man pröva att blanda flera olika ostar, jättegott! När jag har råd och vi är tillräckligt många klickar jag på Crème Bonjour eller liknande och river, hyvlar eller finhackar på blandat med stark ost och hushållsost.

  2. Det kan den kanske… Jag vet att grundreceptet innehåller inte socker och margarin, så jag har ändrat det. Men den blir sååå himla god=). Créme Bonjour ska jag faktiskt pröva till maken, jag är så kräsen…

  3. Gott med pizza….kram

  4. Tack Otto=)kramizar

  5. jag brukar ha olja på händerna när jag bakar ut den… blir så mycket lättare då, men det har jag istället för margarin… huvudsaken är nog att man får det där extra fettet, försmakens och frasighetens skull

  6. Det kan vara bra, själv tar jag lite mjöl. Men det blir nog frasigare med olja på händerna. Bra tips=)

  7. 🙂 jaa, men framför allt så mycket lättare att trycka ut… det tror man inte men så är det faktiskt, som att skölja händerna i kallvatten innan man rullar köttbullarna, fast tusen gånger bättre!!! Smörj bara in tassarna med matolja precis innan du atakerar degen!

  8. Gloria Mundi sa:

    Hej! Det låter toppen! Älskar hemgjord pizza.Men om jag var du skulle jag radera bloggbeskrivningen. Det ser oerhört konstigt ut med ”Tack Hemimamma och Sarahmara! Jag ska göra mitt yttersta för att bidra på bästa tänkbara sätt” i bloggbeskrivningen när den dyker upp under titeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: