"NE QUID NIMIS" ♥ Lagom är bäst (bara inte för mycket)

Ok.

Då har jag tydligen en tredje blogg, förutom mitt skötebarn ADHD i vardagen har jag även min träningsblogg Yrislivsstil och den här.

Jag och recept har väl aldrig varit riktigt överens, men jag har försökt. Gång efter annan, men baka. Det kommer jag bara göra på COOP.

För hur det än är har sockerkakan  hamnat i slasken medan tårarna sprutat och jag än en gång, för vilken i ordningen vet jag inte. Förbannat mig själv och talat om för mig själv hur jävla dum i huvudet jag är som inte fattar.

Ok, man kan inte vara bra på allt, bara att acceptera =D

Men det har varit en lång resa mentalt att inse att det är min ADHD som ställer till det. Nu är det som det är och jag försöker göra det bästa av situationen, blir det pannkaka av det hela så skrattar jag istället för att skälla så på mig

Sarahmara önskar norrländska delikatesser och visst, de kan jag dela med mig av. Så som Västerbottensostpaj som är så norrländskt som det bara kan bli, eller för att hårddra det hela. Så västerbottniskt som det bara kan bli då Västerbottensosten bara kan göras i Burträsk.

Det ska bli så oerhört spännande att jag, jag som alltid sett mig själv som misslyckad i köket ska vara med i en matblogg och dela med mig av recept. Sen att vänner kontaktat mig via fejjan och bett mig förklara vad jag använd i kycklingen så den inte blir så torr. Det har jag tydligen förträngt

;-D

Men ett ex som är kock, en fd svägerska och fd svärmor som är gudinnor i köket har jag snappat upp ett och annat tips under åren.

Väl mött /

Yris mittimaten

västerbottenpaj.jpg

”Duka för sju med kräftor och ål, samt med nya rädisor; Burträskosten ej glöm och
 det möraste Bergmanska spisbröd”

Citat:

August Strindberg 

Annonser

Kommentarer till: "Yris presenterar sig!…./Mittimaten." (11)

 1. Haha… Du är bättre än du tror!!!. Och det ska bli URSPÄNNANDE att följa dina recept!!!. Kycklingen du fått frågor om får du gärna presentera här!!!!puss o kramizar ❤

  • Jag är väl det, bara så svårt att ta åt sig positiv kritik när man är van med negativ sen flera år tillbaka.Vilka dagar ska vi blogga? kan jag dela med mig av det receptet nu eller?Puss hjärtat!<3

  • Jag skulle vilja att vi tar en dag i taget. Jag skriver gärna på tisdagar om jag får?

 2. Kära YrisDet verkar som min roll är att vara glädjedödare på alla ”gemensamhetsbloggar” – fråga min vän Hemimamma som fått utstå besk kritik!!Nu tänker jag som såhär att en blogg med ”stulna bilder” kommer aldrig att bli en fullträff, hur duktiga skribenterna än är. Det man i första hand slås av i detta inlägg är den helt fantastiska bilden, och alla som är det MINSTA, jag säger minsta intresserade av foto, och vi är många, blir då intresserade och tänker : Har hon tagit detta foto själv? Men googlar därför ”västerbottenpaj” och bilden i fråga kommer upp som den första bilden. Redan där förlorar bloggen en massa credd! Men kanske är jag gammalmodig, kanske ses nätets bilder alltmer som bilder som alla har rätt att publicera utan att återge dess ursprung… jag vet inte!

  • Fast egentligen är jag överens med dig i dina betänkligheter i denna blogg…Tyvärr, så är inte jag i alla fall någon proffsig fotograf… så jag lånar bilder lite här stans på nätet. Så NEJ jag har inte tagit bilden själv =0) Fast jag valde en så ”allmängiltig” nätsida jag kunde… Är det ok?Känner du någon som är en duktig matfotograf som skulle vara intresserad av att vara med?Och du själv? har du inget bra förhållande till mat som gör att du skulle kunna upphöja vårat samlade värde med tex din briljanta ironi som jag lärt mig älska på sista tiden?Måste bilderna verkligen ha cred? För mig som kock är det viktigare att recepten har det =0)Puss på dig Anna!

 3. Fast jag glömde skriva lycka till och att jag säkert tror att det blir en väldigt fin blogg!

  • *Niger vackert*Den skulle bli ännu finare om du var med *fjäskar jag? MOI* Hur mycket du vill!!! Hemikram

 4. Nu , lugn och fin Anna…Det ÄR meningen att det ska se gott ut, för att människor även skall kunna se hur slutresultatet blir… Detta är INGET 31mars-skämt, utan HELT allvarligt. Men kom in och pröva dina positiva sidor, du har en gång varit en trevlig tjej:P

 5. F-n du hann skriva det innan jag skrev mitt….. Hmm ska jag ta bort din positiva kommentar??:P

 6. Tack Hemimamma men så duktig fotograf vet jag inte – det är nog snarare så att de flesta kameror är rätt bra och lätta att ta okej bilder med nuförtiden! : ) Problemet är ju att min kamera och maten är på olika ställen här!Jag är heller inte så duktig på att laga mat som jag skulle vilja, så jag kommer att läsa denna blogg med intresse. Jag älskar både att läsa om mat och titta på bilder på den…Och jag har bläddrat vidare nu så här några dagar senare och det ser väldigt bra ut tycker jag!Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: